Maaseikplein wordt groene oase

28 Februari 2019

Maaseikplein wordt groene oase

Het Maaseikplein veranderde van een parking naar een ontmoetingsplek, van grauw asfalt tot speelplek met fruitbomen en picknicktafels. Maar wanneer wordt dit definitief een groene oase? En komt er een participatietraject? Sara Matthieu zocht het uit.

“Onze stad heeft nood aan meer groen in het centrum. Dat zorgt voor verkoeling op warme dagen en geeft kleur en dynamiek aan het straatbeeld.” - Sara Matthieu

Met de heraanleg van het plein ontharden we 1400m² in het centrum van de stad, dat is goed nieuws voor het klimaat. Na ‘the green’ aan de stadshal komt er zo een fijne groene speelplek bij. Er worden inheemse fruitbomen geplant en leuke speelelementen worden voorzien.  De werken kunnen dit najaar starten liet Schepen Filip Watteeuw weten.

In de lente van 2020 kan iedereen dan van deze nieuwe groene oase genieten. Er wordt ook een participatietraject voorzien om de Gentenaar te betrekken. Sara: “Onze stad heeft nood aan meer groen in het centrum. Dat zorgt voor verkoeling op warme dagen en geeft kleur en dynamiek aan het straatbeeld.”