Louisa d'Havébrug geopend

24 September 2020

Louisa d'Havébrug geopend

Gent is een schitterend nieuw stukje veilige en comfortabele fietsinfrastructuur rijker. De Louisa d'Havébrug verbindt de Stropkaai met Bellevue en heeft drie aanrijroutes. Zo krijgt Ledeberg een vlotte en veilige fiets- én voetgangersverbinding met het centrum en de stationsbuurt.

Twee vliegen in één klap

Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw fietste op maandag 21 september 2020 de nieuwe fietsbrug in. Gent is zo een schitterend nieuw stukje veilige en comfortabele fietsinfrastructuur rijker. De brug heeft drie aanrijroutes, twee op de Stropkaai en één op de Henri Joseph Reystraat, en verbindt de Stropkaai met Bellevue.

Zo krijgt Ledeberg een vlotte en veilige fiets- én voetgangersverbinding met het centrum en de stationsbuurt. Het parkje aan de voet van de brug langs de kant van Bellevue wordt nog aangelegd. Twee vliegen in één klap dus: top-infrastructuur én meer groen. Maar dat is nog niet alles. De brug zal heel wat fietsers aantrekken naar de Stropkaai. Daarom is de Stropkaai nu ingericht als een fietsstraat. Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt er geweerd.

"Het is een absolute meerwaarde voor de vele fietsers in Gent." - Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

Kopenhagen jaloers

Dat de brug een goede investering is blijkt nu al. Sinds de opening wordt ze goed gebruikt, onder andere door veel schoolgaande kinderen die vanuit Ledeberg naar een van de scholen rond de Ottergemsesteenweg fietsen.

Schepen Watteeuw is superblij met de nieuwe brug: "Eindelijk iets om onze bezoekers uit fietsstad Kopenhagen mee jaloers te maken", grapt hij. "Maar het is vooral een absolute meerwaarde voor de vele fietsers in Gent."