LEZ zorgt voor stijgend gebruik shuttles

06 Februari 2020

LEZ zorgt voor stijgend gebruik shuttles

De Park & Rides en de bijhorende shuttles naar het centrum zien sinds de invoering van de Gentse Lage-Emissiezone (LEZ) een opmerkelijke stijging in het aantal gebruikers. Veel mensen die niet langer met hun wagen de LEZ binnen mogen, plaatsen hun wagen op de P&R aan Decathlon/Weba of aan de P&R watersportbaan. Vandaar brengt een gratis shuttle hen tot aan de rand van het autovrij gebied. "De pendelbusjes bestonden al langer", zegt Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit, "maar winnen met de invoering van de LEZ nieuwe gebruikers."

Fans van het eerste uur waren al overtuigd van het gebruiksgemak: niet meer met de auto het centrum in, gedaan met zoeken naar parking, gratis parkeren op de P&R en een gratis shuttle die met een beperkt aantal haltes tot in het hart van de stad rijdt. Een goed alternatief voor wie niet met de fiets of openbaar vervoer kan komen en geen LEZ-toegankelijke wagen heeft. Al deze commentaren kreeg Radio 2 deze week toen ze hun oor te luisteren legden bij de gebruikers van de Pendelbus

De shuttle rijdt maandag tot en met donderdag van 7 tot 22 uur: elke 10 minuten tijdens de spits, elke 15 minuten overdag en elke 30 minuten na 19 uur. Op vrijdag rijdt de bus tot 24 uur. Op zaterdag rijdt de bus tussen 10 en 24 uur, elke 15 minuten, na 19 uur elke 30 minuten. Op koopzondagen is er een bus tussen 10 en 22 uur, elke 30 minuten. Tijdens de Gentse Feesten en de Gentse Winterfeesten worden extra bussen of grotere bussen ingelegd.

👉 Hier vind je meer informatie over de Gentse shuttlebus.