LEZ-avond Groenleden

Dec
09
09 December 2019 / 07:00 PM tot 10:00 PM
LEZ-avond Groenleden

Location

Geuzenhuis
Kantienberg 9
Gent 9000
Belgium
Google map and directions

De regio Groen Gent en rand organiseert een prachtige LEZ-avond. Alle Groenleden uit de regio zijn welkom!

Bij het knallen van de champagnekurken op 1/1/2020, treedt de lage-emissiezone (LEZ) in Gent in werking. Daarom is een infoavond nodig: wat gaat er gebeuren? Wat mogen we verwachten? Wat is het effect op de luchtkwaliteit? 
De activiteit zal plaatsvinden op maandag 09/12/2019 in het Geuzenhuis (Kantienberg 9, 9000 Gent) op de eerste verdieping in de zuilenzaal.

Op het programma:

  • Een welkomstwoord en inleiding door Schepen Tine Heyse: Tine zal een korte toelichting geven bij de beleidsbeslissing om in Gent een LEZ in te voeren.
  • Een toelichting over het belang van een goede luchtkwaliteit door prof. Roeland Samson (UA). Professor Samson is een autoriteit op het vlak van luchtkwaliteit, en geeft een toelichting over hoe een LEZ bijdraagt tot een betere luchtkwaliteit en een gezondere leefomgeving. Er zal uiteraard een mogelijkheid zijn om vragen te stellen.
  • Een debattraining over de LEZ. Jouw unieke kans om argumenten te verzamelen en om ‘LEZ-kritische’ nonkels en tantes van antwoord te dienen tijdens de eindejaarsdis. 

Onze deuren gaan open om 19u, om 19u30 gaan we van start!

👇 Schrijf je hieronder in! 👇

Heb je ook een vraag over de LEZ? Dan kan je ze al doorsturen naar de politiek opbouwwerker van de regio, Laurens Speeckaert - [email protected].

Graag tot dan!

Jenna, voorzitter
Cedric, secretaris
Regio Gent en rand

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.