Lekker ravotten bij Kabonga

14 April 2022

Lekker ravotten bij Kabonga

De speelpleinwerkingen van de Stad Gent en OCMW Gent smolten eerder al samen en krijgen nu ook een gemeenschappelijke naam. De naam 'Kabonga' werd gekozen uit voorstellen van de animatoren en kinderen en de werking is er voor alle Gentse kinderen. Kabonga zal actief zijn nabij de Watersportbaan en in Nieuw Gent.

2 werkingen onder 1 vlag

Na de integratie van het OCMW Gent in de stadsorganisatie in 2019 smolten ook de speelpleinwerkingen samen. De eerste gemeenschappelijke jaren werden beïnvloed door corona, maar nu alle bubbels en beperkingen opgeheven zijn floreert de werking als 1 groot geheel.

"Gent blijft zelf een grote speelpleinwerking organiseren. Honderden kinderen kunnen bij Kabonga ravotten. Het is fantastisch dat we daarbij kunnen rekenen op enthousiaste jongeren die zich als moni engageren." - Elke Decruynaere, schepen van Jeugd

"Gent blijft zelf een grote speelpleinwerking organiseren. Honderden kinderen kunnen bij Kabonga ravotten. Het is fantastisch dat we daarbij kunnen rekenen op enthousiaste jongeren die zich als moni engageren."

"De speelpleinwerking wordt ook professioneel omkaderd door de Jeugddienst en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerking (VDS vzw). Ze staan samen garant voor een kwaliteitsvolle werking met oog voor toegankelijkheid en betaalbaarheid", aldus Elke Decruynaere, schepen van Jeugd.

Eureka

Om dat te vieren wordt nu ook gekozen voor een gemeenschappelijke naam. Dan spelen Gentse kinderen en jongeren niet langer onder de vlag van De Pretfabriek van de Stad Gent of De Pagadder van het OCMW Gent, maar bij één enkele stedelijke speelpleinwerking: Kabonga.

Animatoren en de kinderen deden voorstellen en stemden zelf over de finale naam. Kabonga is jongerentaal voor 'Eureka' of 'Het is gelukt'.

De Pretfabriek stond eerder al open voor alle Gentse kinderen. De Pagadder bood enkel opvang aan kinderen van OCMW-cliënten en -personeel. De nieuwe speelpleinwerking Kabonga is er vanaf nu voor alle Gentse kinderen en jongeren van 3 tot 15 jaar.

Praktisch

Kabonga zal actief zijn op twee locaties: in de paas- en zomervakantie aan de Neermeerskaai op het terrein van Freinetatheneum De Wingerd, in de krokus- en herfstvakantie op het Henri Storyplein in Nieuw Gent.

Kabonga is actief tijdens alle schoolvakanties behalve in de kerstvakantie.

Het speelplein blijft gratis voor Gentenaars met een actief dossier bij het OCMW. Voor anderen is de dagprijs 5,8 euro, het sociale tarief bedraagt 1,20 euro. Inschrijven voor de zomervakantie kan vanaf 18 mei via www.stad.gent/kabonga of 09 269 81 10.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.