Lekker, gezond en duurzaam eten op school

26 April 2018

Lekker, gezond en duurzaam eten op school

Dinsdag 24 april konden scholen en partners kennismaken met de verschillende initiatieven die de Stad de afgelopen jaren nam voor lekker, gezond en duurzaam eten op school. In een eerste workshop kwamen de nieuwe schoolmaaltijden en de gezonde vieruurtjes aan bod. 

"Gezond, lekker en duurzaam eten op school en in de kinderopvang, daar zetten we de afgelopen jaren grote stappen in vooruit. Met de nieuwe schoolmaaltijden, gezonde vieruurtjes in de buitenschoolse opvang, het promoten van water enzovoort." - Elke Decruynaere, schepen van Jeugd en Onderwijs.

De deelnemers hoorden er hoe de Stad de overeenkomst met de cateraar duurzamer en gezonder maakte. En hoe de Dienst Kinderopvang een omslag deed in het bestelgedrag voor de vieruurtjes in de Buitenschoolse Opvang. In de workshop ‘Boefen op school’ kwam je alles te weten over de waaier aan projecten waarmee scholen en jeugdorganisaties in Gent aan de slag gaan: Burger Boef, Vita Mike, De Proefkampioen, Drinkbink en Watergriet…

Op de doorlopende inspiratiemarkt kon je verder kennismaken met deze projecten en ander educatief materiaal. “Kinderen hebben recht op gezond, lekker en duurzaam eten op school en in de kinderopvang. Daar zetten we de afgelopen jaren grote stappen vooruit. Met de nieuwe schoolmaaltijden, gezonde vieruurtjes in de buitenschoolse opvang, het promoten van water enzovoort. Die opgebouwde expertise delen we graag met alle scholen in Gent.”