Hallo, ik ben Laura Schuyesmans en woon in de stationswijk van Gent-Sint-Pieters. Ik ben 28 jaar oud, maar lag toch al heel wat nachten wakker van de crisissen die ons overspoelen, want die komen niet vanuit het niets. Ze zijn een gevolg van beslissingen uit het verleden.

Ook onze beslissingen vandaag hebben een echo in de toekomst. Daarom moeten we nu keuzes maken die rechtvaardig, duurzaam en inclusief zijn. Zo geloof ik rotsvast in méér samenwerking, eerlijke handel en internationale solidariteit.

Je hoort het al, de reden waarom ik ervoor koos Afrikaanse Talen en Culturen te studeren (en leerde zo Swahili spreken!) en mijn drive om te werken in de ngo-wereld. Ik ben op dit moment aan de slag als teamlead campagnes bij Oxfam België, want we hebben nood aan gelijkwaardige partnerschappen met lagere inkomenslanden en herverdeling van geld en macht om zo samen het internationaal recht en de mensenrechten te laten zegevieren.

Daarnaast wil ik ook een spreekbuis zijn voor degenen die vandaag te weinig gehoord worden, omdat zij te vaak niet meetellen in onze samenleving. Ik kreeg zelf twee jaar geleden de diagnoses van vasculaire Ehlers-Danlossyndroom en coeliakie. Twee verdicten die een stevige impact op mijn leven hebben en mij heel wat drempels en zelfs discriminatie doen ervaren.

Over mijn leven als chronisch zieke en alle uitdagingen en zware beslissingen die erbij horen, wil ik dus getuigen. Op deze manier hoop ik steentje per steentje te verleggen in de politiek om zo de samenleving van daaruit inclusiever en diverser te maken.

Andere Kandidaten