Ik ben Kurt Levrau, 49 going on 50, en sedert 2008 woonachtig in Macharius, Gent Centrum.

Van opleiding ben ik ingenieur en jurist.

Ik werk al meer dan 25 jaar bij Jan De Nul. De eerste 19 jaar als project directeur op grote maritieme projecten in het verre buitenland (Zuid-Amerika, China, India, Afrika …) en sedert 2018 als Area Manager ("regionaal directeur”). Ik ben daarbij verantwoordelijk voor de maritieme constructieprojecten (baggeren, haveninfrastructuurprojecten, kustverdediging …) in een groot deel van Europa.

Mijn drie grote focuspunten voor de komende campagne zijn de cluster mobiliteit-stadsontwikkeling-openbaar domein, het sociaal beleid en het economisch beleid.

Met onze lokale afdeling zijn we heel actief aan het werken op de thema’s van de cluster mobiliteit-stadsontwikkeling-openbaar domein in de wijken van Gent Centrum. Het is een uitdagend en veelzijdig thema om op te werken voor heel Gent.

Het sociaal beleid ligt me nauw aan het hart. Zelf heb ik het nu goed maar dat is niet altijd zo geweest en ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk een goed sociaal beleid is voor een grote groep van onze stadsgenoten.

Een gevarieerde en duurzame economie is essentieel voor de welvaart, de werkgelegenheid en de sociale vooruitgang in onze stad. En vanuit mijn achtergrond heb ik natuurlijk een speciale affectie voor onze haven.

In mijn vrije tijd ben ik een loper en een lezer. Een goed boek en mijn loopschoenen gaan overal met me mee.

Andere Kandidaten