Online kookworkshop met Sofie Dumont

28 Januari 2021

Online kookworkshop met Sofie Dumont

Over 30 jaar zijn we volgens schattingen met 10 miljard mensen. Om al die monden op een duurzame manier te voeden, moeten we anders gaan denken over eten. Chef-kok Sofie Dumont laat je proeven van een plantaardige, gezonde én lekkere lasagne en gaat ondertussen in gesprek met schepen Tine Heyse.

De toekomst van duurzame voeding

Tijdens de online kookworkshop laat chef-kok Sofie Dumont je proeven van een budgetvriendelijke lasagne die 100% future proof is: plantaardig, gezond én lekker. Naast vakkundige begeleiding tijdens de workshop krijg je tal van tips en inspiratie om gezonder, lekkerder en seizoensgebonden aan de slag te gaan. Dumont loodst je vanuit de gloednieuwe keuken in Voo?uit stap per stap door het kookproces.

"Werken aan klimaatverandering kan ook gewoon smakelijk zijn!" - Tine Heyse, schepen van Klimaat

Terwijl de lasagne in de oven staat, gaat Sofie Dumont in gesprek over duurzaam voedsel met Voo?uits eigen chef-kok Tom De Vleesschauwer en de Gentse schepen van Klimaat Tine Heyse. Hoe smaakt die toekomst? Eten we dan in 2040 enkel nog kweekvlees, zeewier en insecten? Het wordt een boeiend gesprek.

Tine: “Voor deze online kooksessie slaan we de handen in elkaar met Voo?uit, die net als Stad Gent  werk wil maken van een klimaatneutrale stad. Zowel het Duurzaam Actieplan van Voo?uit als het nieuwe klimaatplan van de Stad Gent zijn daar het bewijs van. En tijdens de online workshop brengen we – samen met Gentenaars – de theorie in de praktijk. Werken aan klimaatverandering kan ook gewoon smakelijk zijn!”

Interesse? De kookworkshop gaat door op zondag 7 februari om 11u. Schrijf je nu in.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.