Komen de tentjes aan de schoolpoort terug? Niet als het van Gent afhangt!

10 Januari 2019

Komen de tentjes aan de schoolpoort terug? Niet als het van Gent afhangt!

Niet als het van Gent afhangt. In Gent wordt er in principe opnieuw online aangemeld in het secundair onderwijs. En het systeem zal beter werken dan vorig jaar. Want de nodige aanpassingen werden gemaakt. Zo is het dit jaar onmogelijk dat Louise de eerste keuze van Youssef krijgt en omgekeerd. Dat was één van de meest gehoorde opmerkingen het voorbije jaar.

Daarnaast waren er ook verbeteringen op Vlaams niveau in de maak, maar deze geraken niet rond. Het beloofde decreet inschrijvingsrecht komt er niet. Dat nieuws raakte bekend daags voor de kerstvakantie. Groen parlementslid Elisabeth Meuleman reageerde erg scherp op het nieuws en maakte de analyse dat er te lang getalmd is met een nieuw decreet.

In Gent gaan de Stad en het Lokaal Overlegplatform er echter alles aan doen om het inschrijven voor volgend schooljaar zo vlot mogelijk te laten verlopen. Ook zonder het nieuwe inschrijvingsdecreet. Eind deze maand volgt meer duidelijkheid en weten de Gentse ouders welke scholen in Gent en omgeving deelnemen als ook de data waarop leerlingen kunnen worden aangemeld.