Kom jij zondag naar Gent aan Zee, het gratis klimaatfestival?

05 Mei 2022

Kom jij zondag naar Gent aan Zee, het gratis klimaatfestival?

Heel wat organisaties, bedrijven en inwoners zetten alles op alles om Gent klimaatneutraal te maken. Wil jij weten wat er allemaal gebeurt in onze stad? Kom dan naar dit gratis klimaatfestival. 

Barbecuewedstrijd De Gouden Groentesaté

Deze wedstrijd is het startschot van ons klimaatfestival. Tussen 12.30 en 13.30 uur gaan we op zoek naar het duo dat het lekkerste groentegerecht op de barbecue kan maken.

Benieuwd welke finalisten het beste kunnen grillen? Kom dan zeker op tijd naar de finale op Gent aan Zee, want via een loting mogen tien toeschouwers uit het publiek proeven! Lees meer over deze wedstrijd op de pagina van De Gouden Groentesaté.

Doe-dingen, standenmarkt en animatie

Wat kan je zoal doen? Een rondje vuilvissen, een elektrische wagen uittesten of samen met het Gents MilieuFront kapotte spullen laten repareren in het Repair Café. Vergeet je gescheurde trui of kapotte stofzuiger niet mee te brengen.

Daarnaast is er ook animatie voor groot en klein zoals een silent disco of tegelwippen met de Sterkste Man onder de deskundige leiding van CirQ.

Voor gratis renovatieadvies, info over geboortelijsten met tweedehandsspullen en nog veel meer kan je terecht bij de meer dan 60 standen.

Lekker lokaal eten en drinken

Geen klimaatfestival zonder lekker en duurzaam eten! Op het menu staan seizoensgebonden, lokale, vegetarische én plantaardige (bio) gerechten. Salades met seizoensgroenten, wraps, burrito’s, pasta, potato wedges … Er is voor elk wat wils. Ook niet te vergeten zijn de bio-ijsjes en de overheerlijke taartjes.

Al deze delicatessen spoelen we door met lokale biertjes en wijn, Gentse speciallekes en fairtrade koffie. Als kers op de taart serveren we ons eigen Bier Aan Zee! Begin je al te watertanden?

Niet vergeten: Breng je eigen bord en bestek mee. Zo kunnen we er samen een zero-waste festival van maken!

Afvalarm evenement

Gent aan Zee wordt een (zo goed als) zero-waste-evenement. Dus geen wegwerpverpakkingen bij de eetstandjes, amper drukwerk bij de promotie en inrichting met overschotten uit een houtatelier.

Met de workshops afvalruimen van IVAGO en het vuilvissen van Dokano halen we meer afval op uit de omgeving dan we als festival zelf produceren. Dat wordt gewogen op het einde van het festival.

Ontdek hier het volledige programma.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.