Klimaatjongeren komen vreedzaam bijeen onder Stadshal

24 Oktober 2019

Klimaatjongeren komen vreedzaam bijeen onder Stadshal

"Another world is possible" zo klonk het vandaag onder de stadshal. Met deze kreet wilden de klimaatbetogers nogmaals de beleidsmakers duidelijk maken dat het dringend tijd is de handen uit de mouwen te steken en de strijd tegen klimaatverandering ernstig te nemen.

Aan deze betoging ging heel wat rumoer vooraf. Het burgemeestersbesluit dat deze betoging verbood werd op de jongste gemeenteraad flink op de korrel genomen, inclusief de ‘absurde’ argumentatie ervan.

Groen fractievoorzitter Sara Matthieu had begrip voor zowel de klimaatbetogers, als voor de inschatting van de politie. Die schatte in dat door de komst van de harde supporterskern van het Duitse Wolfburg op hetzelfde moment in de binnenstad de veiligheid niet gegarandeerd kon worden.

Sara sprak ook de hoop uit dat alsnog een alternatief kon gevonden worden. En dat – ingeval de actie toch zou doorgaan – dat zonder incidenten en politie-optreden zou gebeuren. Dat veronderstelt uiteraard van beide partijen de wil om er geen confrontatie van te maken.

Dat deze hoop van Groen niet ijdel bleek, is vandaag gebleken. De klimaatjongeren hielden een bijeenkomst onder de stadshal, en gingen nadien uit elkaar, zonder incidenten.