Klimaatfestival lokt duizenden bezoekers

09 Mei 2018

Klimaatfestival lokt duizenden bezoekers

Gent aan Zee, het klimaatfestival in de Bijloke op zondag 6 mei 2018, werd een overdonderend succes. Tal van bezoekers lieten zich inspireren door de verhelderende lezingen, aparte workshops en talrijke duurzame initiatieven. Het is duidelijk: de zee maakt voorlopig geen kans in Gent. Enthousiaste bezoekers keerden terug met massa’s tips en inspiratie om van Gent een klimaatneutrale stad te maken.

Het klimaatfestival was het ultieme bewijs dat steeds meer Gentenaars, organisaties en bedrijven er alles aan doen om de zee op afstand te houden en de klimaatopwarming tegen te gaan. Verschillende organisaties, creatieve Gentenaars en bedrijven toonden aan dat duurzaam leven een inspirerende uitdaging kan zijn voor iedereen. En dat werd gesmaakt. De zonovergoten festivalsite ontving duizenden bezoekers: jong en oud, ‘klimaatbeginnelingen’ en experts …

Tine reikte ook de eerste medailles uit aan de vele helden die er mee voor zorgen dat Gent kans maakt om in 2020 Groene Hoofdstad van Europa te zijn. Samen met Lissabon (Portugal) en Lathi (Finland) dingen we naar deze belangrijke Award.

Tine: 'Als Gent op 21 juni 2018 de award van ‘groene hoofdstad’ wint, dan hebben we dat mede te danken aan heel veel Gentenaars, Gentse organisaties en bedrijven die er nu al mee voor zorgen dat Gent een duurzame stad is. Daarom delen we de komende weken medailles uit aan iedereen die helpt om de ambities van Gent Klimaatstad waar te maken.'

Lever ook jij een bijdrage aan een klimaatvriendelijke stad en heb je ook zin om ambassadeur te worden van de groene hoofdstad? Vraag jouw medaille aan en deel jouw verhaal met een foto van jezelf met de medaille via Twitter, Facebook of Instagram met #EGCA2020. Iedere week maak je kans op een etentje in een Gents vegetarisch restaurant ter waarde van 50 euro. Meer info https://klimaat.stad.gent/nl/vraag-hier-je-medaille-aan.