Kleurrijke verhalen

22 December 2022

Kleurrijke verhalen

Op het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius, kortweg HTISA, en bij Gentenaars ook gekend als 'd'Holstraat' beweegt er altijd wel wat. De school zet telkens opnieuw projecten op waarmee hun leerlingen zichzelf overstijgen. Vorig schooljaar zetten we al de opening van het plantenasiel Nabatat in de kijker. Daarover vind je meer via deze link. De voorbije week sprongen de leerlingen van 3EA, een beroepsklas elektriciteit in het oog.

Hun leraar Nederlands Sajjad Farhadi wilde hen uitdagen in het kader van lees -en schrijfvaardigheid. Hij kreeg daarbij de steun van de Gentse schrijver Wouter Bulckaert. Samen zouden ze een boek schrijven. Ze moesten daarbij wel eerst enkele drempels over. "Mijnheer, dat kunnen wij niet!"

"Wat een prachtverhaal. In alle betekenissen. Van harte proficiat aan deze tien jongeren en hun begeleiders. Het boek ligt klaar om te lezen in de komende vakantie." - Evita Willaert, schepen van Onderwijs

Er werden kleine stapjes gezet, en het geloof groeide. Dat heeft geleid tot een prachtresultaat, en jawel, zoals het hoort, is dat gebundeld in een echt boek: 'Helden van HTISA. Kleurrijke verhalen van jonge Gentenaren'.

Blik op roots en toekomst

De leerlingen duiken in hun roots, vertellen verhalen uit hun familie en dromen over hun toekomst. Dit boek hadden ze in hun eentje niet kunnen schrijven, maar samen dus wel. 

"Wat een prachtverhaal. In alle betekenissen. Van harte proficiat aan deze 10 jongeren en hun begeleiders! Ik kon zelf niet bij de lancering zijn, maar ik heb het boek intussen wel ontvangen. Het ligt klaar om te lezen in de komende vakantie", aldus Evita Willaert, schepen van Onderwijs.

Wil je het boek ook?

Het boek van 'Helden van HTISA. Kleurrijke verhalen van jonge Gentenaren’ is te koop voor 10 euro. Interesse? Mail naar [email protected] en haal je boek af aan de school.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.