Keten voor goed eten

14 Januari 2021

Keten voor goed eten

De missie van Rikolto is: goed eten voor iedereen, overal, vandaag en morgen. Maar deze missie is, mede door de coronacrisis, verre van evident. Ook in Gent maakt de crisis meer gezinnen kwetsbaar. En daarom steunt schepen Tine Heyse graag de “Keten voor goed eten”.

20.000 lepels

Concreet zullen sympathisanten van Rikolto 20.000 lepels verspreiden over heel Vlaanderen. Een actiedoos met 10 lepels wordt op een coronaveilige manier doorgegeven, bijvoorbeeld tijdens een wandeling of aan de voordeur. Als de keten bij jou passeert, haal je er één lepel uit. Daarmee kan je bij jou thuis voor goed eten zorgen. 

Duurzame voeding

Tine: “Met de stad werken we samen met organisaties zoals Rikolto om te zorgen dat iedereen toegang heeft tot gezond en gevarieerd eten. Via het traject GoodFood@School van Rikolto worden scholen begeleid om een visie te ontwikkelen en acties op te zetten rond duurzame voeding. Via het project Food Smart Cities van Rikolto wisselen we hierrond ook kennis en ervaringen uit met steden in Latijns-Amerika, Afrika en Azie.”

"We willen dat iedereen toegang heeft tot gezond eten." - Tine Heyse, schepen van Noord-Zuid

Gent en Garde

Gent – met bevoegde schepen Heyse voorop - trekt ten strijde voor lekkere, lokale en duurzame voeding. Niet zomaar een charmeoffensief, maar een tactisch meesterplan om het voedselsysteem in Gent te verduurzamen. De stad mikt op overwinningen doorheen de hele lokale voedselketen: van productie over verwerking en distributie, tot consumptie en afvalverwerking. Lees hier meer over Gent en Garde.

Wil jij ook bijdragen aan het recht op goed eten? Neem dan een kijkje op www.rikolto.be/keten

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.