Karla Persyn komt in de Gentse gemeenteraad

25 April 2018

Karla Persyn komt in de Gentse gemeenteraad

Het vertrek van Mieke Bouve (sp.a) betekent de intrede van Karla Persyn (Groen) in de Gentse gemeenteraad. “Ik heb enorm veel goesting om de komende acht maanden – en daarna - de gemeenteraad te versterken”, aldus Karla.

“Ik had niet verwacht deze bestuursperiode nog als gemeenteraadslid te mogen zetelen, maar ik heb er enorm veel goesting in." - Karla Persyn

Karla is een Gentse Groene, een doener met een zéér groot sociaal hart. Ze heeft gewerkt als kinderverzorgster, is 66 jaar, woont in Gent-centrum en heeft drie zonen. Daarnaast heeft ze ook een carrière van meer dan vijftig jaar als vrijwilliger. Ook vandaag zet ze zich in voor verschillende lokale organisaties die werken rond kansengroepen. “Ik ben allergisch aan onrecht en ongelijkheid – ik heb daar altijd tegen gevochten, in mijn werk, als vrijwilliger, en vanaf nu ook in de gemeenteraad.”
Ze stond in 2012 op de kartellijst sp.a-Groen en staat bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober op plaats 32.

“Ik had niet verwacht deze bestuursperiode nog als gemeenteraadslid te mogen zetelen, maar ik heb er enorm veel goesting in. Het geeft me de unieke kans om mee te werken aan een betere stad voor álle Gentenaars. Respect, verdraagzaamheid en aandacht voor de meest kwetsbaren in onze samenleving zijn de drijfveren van mijn inzet. Het is met deze visie dat ik me opnieuw kandidaat heb gesteld en het is ook de manier waarop ik mijn mandaat in de gemeenteraad vorm wil geven”, licht Karla toe.