Karla neemt het woord op Dag van verzet tegen armoede

21 Oktober 2021

Karla neemt het woord op Dag van verzet tegen armoede

17 oktober is al jarenlang de Dag van het verzet tegen de armoede. Afgelopen zondag was het opnieuw zover. Het recht op volwaardige maatschappelijke participatie was dit jaar het thema. "Terecht", vindt Groen-raadslid Karla Persyn, "ook mensen in armoede moeten zelf het recht hebben te kiezen hoe ze hun (vrije) tijd willen doorbrengen."  

"Ergens bijhoren, en dat zelf kunnen kiezen is immers een basisrecht voor ieder van ons. De pandemie heeft er zwaar ingehakt bij heel wat mensen die ik ken. Zoals het Netwerk tegen armoede stelt, corona heeft ons duidelijk gemaakt  hoe belangrijk het is om een sociaal netwerk te hebben, als hefboom om uit het isolement en eenzaamheid te komen."

“Het is een illusie te denken dat we tijdens de pandemie allemaal in hetzelfde schuitje zaten." - Karla Persyn, raadslid Groen

Speech voor slachtoffers armoede

In Gent verzamelt de armoedebeweging jaarlijks op het Sint-Pietersplein aan de gedenksteen. In naam van de beweging las Karla samen met enkele lotgenoten de namen voor van de 81 mensen in armoede die het voorbije jaar overleden zijn in Gent. En dat zijn er meer dan andere jaren. “Het is een illusie te denken dat we tijdens de pandemie allemaal in hetzelfde schuitje zaten", stelt Karla hierover.

"Voor mensen in armoede hadden de gevolgen nu eenmaal meer impact, spijts alle inspanningen van ons bestuur en van andere beleidsniveaus."

"Het is spijtig dat we nog altijd moeten samenkomen om dit onrecht aan te kaarten." - Karla Persyn, raadslid Groen

"Het is spijtig dat we nog altijd moeten samenkomen om dit onrecht aan te kaarten", besluit Karla.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.