Jeroen Van Lysebettens vervangt Sara Matthieu in de Gentse gemeenteraad tijdens haar zwangerschapsverlof

27 Januari 2022

Jeroen Van Lysebettens vervangt Sara Matthieu in de Gentse gemeenteraad tijdens haar zwangerschapsverlof

Gemeenteraadslid Sara Matthieu (Groen) is mama geworden en neemt zwangerschapsverlof in de Gentse gemeenteraad. Jeroen Van Lysebettens (Groen) zal haar tijdens het zwangerschapsverlof vanaf 24 januari vervangen in de gemeenteraad. Als voorzitter van Groen Gent heeft hij reeds de vinger aan de pols van de Gentse lokale politiek. 

Groen-fractieleider Fourat Ben Chikha weet zich zo verzekerd van een vlotte opvolging van Sara's werk als raadslid. "De eerste helft van de legislatuur ligt net achter ons.  Er is al veel goed werk geleverd in niet zo evidente tijden. En we hebben nog veel werk voor de boeg om Gent verder uit te bouwen tot een progressieve stad met een warm hart waar het voor iedereen goed leven is." 

"Ik ben blij dat ik in de gemeenteraad tijdelijk de fakkel door kan geven aan Jeroen en ten volle mijn zwangerschapsverlof kan opnemen." - Sara Matthieu, gemeenteraadslid

Matthieu: "Ik ben blij dat ik in de gemeenteraad tijdelijk de fakkel door kan geven aan Jeroen en ten volle mijn zwangerschapsverlof kan opnemen. In het Europees parlement is zwangerschapsverlof helaas nog steeds geen optie, een echte schande waar ik voor zal blijven vechten. Inzake de combinatie van werk en gezin is er nog veel werk voor de boeg, ook in de politiek."

Naast de link met Europa, die Sara Matthieu inbrengt als Europees parlementslid, is Sara in Gent voornamelijk bezig met publieke ruimte en duurzame mobiliteit. "Met beide beleidsdomeinen zet Gent zich, ook internationaal, stevig op de kaart. We hebben de Gentse wijken de afgelopen jaren veiliger én groener gemaakt, altijd in nauw overleg met buurtbewoners. Ik wens Jeroen de komende maanden veel succes."