Innovatief rekruteren: 45 anderstalige nieuwkomers op 'Blind diner'

08 December 2022

Innovatief rekruteren: 45 anderstalige nieuwkomers op 'Blind diner'

45 anderstalige nieuwkomers op zoek naar werk, 15 bedrijven en 5 uitzendkantoren schoven gisteren aan tafel bij sociaal restaurant Parnassus. Vooraf was er geen uitwisseling van CV's, zo kon iedereen met open vizier aan tafel. Gewoon: kennismaken, in informele sfeer. Na elk gerecht werd er van plek gewisseld.

"Kwaliteiten van mensen zijn belangrijker dan afkomst, leeftijd, gender of arbeidsbeperking." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk

Open blik

"Proficiat aan alle aanwezigen, die een extra inspanning deden om elkaar te vinden over de taaldrempel heen", zegt Bram. "Terecht ook, want kwaliteiten van mensen zijn belangrijker dan afkomst, leeftijd, gender of arbeidsbeperking."

Samenwerken en innoveren

Het project is een knappe samenwerking tussen JobRoad, Voka, VDAB, IN-Gent en Stad Gent. Ook Travi, het opleidingsfonds voor de uitzendsector, was aanwezig voor tips & tricks over solliciteren. Vokans lichtte de taal coaching optie toe, VDAB de tewerkstellingsmaatregelen en ambassadeurs van IN-Gent brachten een inspirerende getuigenis. 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.