Innovatief Jobteam beloond

14 Januari 2021

Innovatief Jobteam beloond

Eén jaar na de opstart bereikte ons Jobteam Gent al 723 kwetsbare werkzoekenden. Een sterke prestatie, zeker in deze tijden. 

Missie

Het Jobteam Gent gaat de straat op, naar inloopcentra van het CAW, naar krasdiensten, moskeeën... Zij gaan op zoek naar mensen die wat verder af staan van de arbeidsmarkt, en zetten ze op weg naar werk. Dit gebeurt op maat en op ritme van de specifieke persoon die ze voor hen hebben.  Het Jobteam wil niet minder dan 1800 moeilijk bereikbare Gentenaars aan werk helpen.

Extra subsidies

Het Europees Sociaal Fonds maakt nu extra subsidies vrij voor een verlenging van 1 jaar én een inhoudelijke uitbreiding van het project. Het totale budget stijgt zo van 4,73 naar 8 miljoen euro. Een goede zaak voor Gent. Hiermee kan het team versterkt worden met o.a. extra arbeidsbemiddelaars.

Wegnemen drempels

Het Jobteam focust zich op het wegnemen van drempels. Er worden digitale pakketten mét begeleiding aangeboden aan werkzoekenden via het Jobteam. Er komen ook intercultureel bemiddelaars, specifiek voor de Bulgaarse en Afghaanse gemeenschap in Gent. Zij zullen taal- en culturele drempels wegwerken.

"Een goede job hangt samen met een stabiel leven." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk

Tot slot komen er extra inspanningen voor het wegwerken van vervoersarmoede, want dat blijft een belangrijke drempel naar werk. Zo zullen er o.a. fietsen worden uitgeleend, en worden mensen geholpen met uitleg over en gratis gebruik van het openbaar vervoer. 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.