Indiase kookworkshop

Zaterdag 23 september om 14 uur in vzw Trafiek

Eten brengt mensen samen. Niks is zo fijn als samen eten en praten over je herinneringen aan de recepten van vroeger en nu, en om kennis te maken met smaken uit verschillende culturen.

Groen Brugse Poort - Rabot - Mariakerke nodigt je uit om op zaterdag 23 september deel te nemen aan een workshop Indiaas koken. De workshop wordt geleid door Swati, afkomstig uit Maharashtra, een westelijke staat in India met een zeer rijke en diverse keuken. Tijdens de workshop maak je kennis met de basisingrediënten in de Indiase keuken en bereiden we Dal (een linzengerecht), Alu matar gobi (een licht pikante jus op basis van aardappel, erwtjes en bloemkool), chapati (flatbread), rijst, pakora (street food beignets) en kheer, een pudding op basis van plantaardige melk. 

Terwijl we roeren in de potten, vertelt Swati ons hoe in India voeding een grote politieke dimensie heeft waarin etniciteit, religie en kaste een grote rol spelen. We gaan tijdens het gesprek ook dieper in over hoe voeding in Gent is geëvolueerd en hoe Gent als voedselstad in de toekomst vorm moet krijgen.

Plaats: vzw Trafiek, Haspelstraat 37/A 

Tijd: zaterdag 23 september 2023; de kookworkshop begint om 14u; je mag ook enkel voor de maaltijd aansluiten die start om 18u30

Prijs: € 10 per persoon (overschrijven op rek nr. BE48 9733 9255 8327 met vermelding “kookworkshop” of ter plaatse te betalen)

Inschrijven is noodzakelijk want de plaatsen zijn beperkt

(Wie inschrijft voor de workshop is automatisch ook ingeschreven voor de maaltijd)

Waarvoor schrijf je je in?