Ik ga naar de Feesten en neem mee ...

06 Juli 2023

Ik ga naar de Feesten en neem mee ...

"Gent bruist en leeft, en overal valt er wel iets te beleven. Zelfs de niet-feestkern feest mee." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten

Nog een week en een dag en dan starten de Gentse Feesten. Geduldig tellen we af naar het startschot op vrijdag 14 juli. Rond 18 uur draagt burgemeester Mathias De Clercq de sleutel van de stad over aan de Feestenburgemeester, Bram Van Braeckevelt.

Voor een tweede jaar op rij is Bram er helemaal klaar voor:

"Gedurende de volledige Gentse Feesten-periode neem ik de rol van 'burgemeester' op en leid ik, net zoals vorig jaar, alles in goede banen met een duurzame blik: herbruikbare bekers, de grootste mobiele zonnepaneleninstallatie, meer eetstanden met enkel herbruikbaar servies ..."

Meer dan 3.000 activiteiten

"Tijdens deze tiendaagse worden er in totaal meer dan ook 3.000 activiteiten georganiseerd. Onmogelijk om ze allemaal te bezoeken. Maar als je zoals ik elke dag tot wel 10 bezoeken aan organisaties brengt, dan ben je maar beter voorbereid."

"Tot meer dan 300 activiteiten per dag, en ik probeer er dagelijks een 10-tal te doen." - Bram Van Braeckevelt, Feestenburgemeester

"Zijn jullie er klaar voor? Ik alleszins wel! Snuister in het programmaboekje en laat je verleiden door niet enkel en alleen de grote feestpleinen. Gent bruist en leeft, en overal valt er wel iets te beleven. Zelfs de niet-feestkern feest mee."

"Niet alleen maakte ik al dagschema’s, ik bereid ook mijn ‘overlevingspakket’ voor. Dus … ik ga naar de Gentse Feesten en ik neem mee:"

 • Het programmaboekje van 2023 om nog meer fantastische activiteiten te ontdekken.
 • Zonnecrème, smeren is belangrijk!
 • Mijn smartphone om onvergetelijke momenten vast te leggen.
 • 1 euro, de waarborg van een beker.
 • Een zonnebril om van die zonnige namiddagactiviteiten te genieten.
 • Lege waterfles, zo kan ik gratis kraanwater tappen aan één van de waterbars.
 • Lichtjes om in 's nachts naar huis te fietsen.
 • Portefeuille, dan kan ik mijn vrienden af en toe trakteren.
 • Warme trui, je weet nooit dat het fris wordt.
 • Mijn horloge, dan ben ik zeker op tijd bij de volgende act (of om ‘op tijd’ thuis te zijn.)
 • En natuurlijk: mijne Gentse strop!

"Tot meer dan 300 activiteiten per dag, en ik probeer er dagelijks een 10-tal te doen. Heel veel zaken die ik dus moet missen, maar deel gerust jouw avonturen met mij op sociale media. Dan beleven we samen de Gentse Feesten."

Volg Bram Van Braeckevelt op sociale media (Facebook, Instagram, LinkedIn …)  en blijf op de hoogte van wat de Feestenburgemeester elke dag doet.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.