Hondencampagne van start! Aan de lijn en in de zak…

19 April 2018

Hondencampagne van start! Aan de lijn en in de zak…

‘Aan de lijn en in de zak, iedereen op zijn gemak!’ Met die campagne wil Tine Heyse, samen met schepen Rudy Coddens, hondenbaasjes sensibiliseren om hondenpoep op te ruimen én honden aan de leiband te houden. Tezelfdertijd wordt het toezicht in groengebieden verhoogd en worden de bestaande voorzieningen voor honden uitgebreid. Zo opende deze week de 23ste Gentse hondenlosloopweide aan de Blaisantvest.  

"Niets leuker dan een hond die zich kan uitleven. We investeren daarom in hondenlosloopweiden. Sinds deze week hebben we er 23 in de Stad én een zwemvijver. We roepen baasjes op om enkel in deze voorzieningen hun hond vrij te laten rondlopen." - Tine Heyse, schepen van Dierenwelzijn.

Tine: “Honden zijn voor veel mensen de ideale gezelschapsdieren. In Gent tellen we er maar liefst 31.000. Goede afspraken zijn dus noodzakelijk. Stad Gent zorgt voor losloopweiden en hondentoiletten. Baasjes moeten hun hond aanlijnen en hondenpoep opruimen.”

Komende maanden wordt de opruim- en aanlijnplicht via een ludieke affiche extra in de verf gezet. Ook wordt een foldertje verdeeld met alle nuttige informatie voor Gentse hondenbaasjes.

De sensibiliseringscampagne gaat gepaard met een scherper toezicht in groengebieden. Wie zijn hond laat loslopen waar het niet mag, of zich niet houdt aan de opruimplicht, riskeert een GAS-boete van €60.

Tine: “Niets leuker dan een hond die zich kan uitleven. We investeren daarom in hondenlosloopweiden. Sinds deze week hebben we er 23 in de Stad én een zwemvijver. We roepen baasjes op om enkel in deze voorzieningen hun hond vrij te laten rondlopen. Op andere plaatsen kan het tot problemen leiden met wandelaars, spelende kinderen … of kan het wilde dieren verstoren.”

Later dit jaar start ook een proefproject met hondenpoeppalen. Ze nemen minder plaats in dan een hondentoilet én zijn goedkoper om op te ruimen.

Meer info via www.stad.gent/honden