Hoera! 98% gaat naar een school van voorkeur

18 April 2024

Hoera! 98% gaat naar een school van voorkeur

"We wensen alle instappertjes volgend jaar alvast veel plezier op school."

Zo'n 2.360 Gentse spruitjes maken volgend schooljaar de overgang naar de eerste kleuterklas. Deze week vernamen ze naar welke school ze gaan. Spannend!

De voorbije weken konden Gentse ouders hun kind digitaal aanmelden voor een plaats in een Gentse basisschool voor volgend schooljaar. Eerder konden instappertjes met een broer of een zus op de school al bij voorrang ingeschreven worden.

"9 op de 10 Gentse kleuters gaat zelfs naar een school van eerste voorkeur. Mooie resultaten!" - Evita Willaert, schepen van Onderwijs

Maar liefst 98% van de aangemelde kindjes kan naar een school uit hun top drie. 91% gaat naar een school van eerste voorkeur. Goed nieuws dus voor vele ouders en kinderen.

Nog vele vrije plaatsen

"Deze mooie resultaten zijn er enerzijds door het lager aantal geboortes in 2022, maar ook omdat scholen voldoende plaatsen voorzien", zegt Evita Willaert, schepen van Onderwijs.

"De 22 aangemelde instappertjes die geen toewijzing kregen, en de kindjes die nog niet aangemeld hebben, laten we uiteraard niet in de steek. Zij kunnen rekenen op ondersteuning en informatie van het LOP Basisonderwijs Gent." 

"Vanaf 23 mei kunnen ze naar een school die nog vrije plaatsen heeft. En die zijn er ruimschoots. 62 scholen over heel Gent hebben samen nog 757 vrije plaatsen.”

We wensen alle instappertjes volgend jaar alvast veel plezier op school. 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.