Het cijfer 7.340

05 Oktober 2023

Het cijfer 7.340

De woonmaatschappij voert de daad bij het woord en geeft dag na dag vorm aan haar ambitieuze meerjarenplan.

Ook benieuwd wat hierachter schuilt? Ontdek het hieronder.

Woensdagavond, 4 oktober, vond er een themacommissie Thuispunt Gent plaats. De woonmaatschappij presenteerde daar heel wat facts en figures, om vervolgens in gesprek te gaan met de raadsleden.

Eén cijfer willen we jullie alvast niet onthouden: 7340. Namelijk het totaal aantal sociale huurwoningen dat Thuispunt Gent momenteel realiseert via nieuwbouw, vervangingsbouw of renovatie.

Hiermee voert de woonmaatschappij de daad bij het woord en geeft ze dag na dag vorm aan haar ambitieuze meerjarenplan. Iets wat gezien de grote vraag naar sociale huurwoningen meer dan nodig is.

Blij dat we dit als stad mee mogelijk kunnen maken door het voorzien van 20,8 miljoen euro investeringssubsidies.

Ook Dimensa, de andere woonmaatschappij actief op ons grondgebied, ondersteunen we met 1,7 miljoen euro investeringssubsidies. Hiermee onderscheiden we ons als stad van alle andere lokale besturen en compenseren we de gebrekkige investering van de Vlaamse overheid in sociaal woonbeleid.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.