Coupure Rechts: meer groen, veilig fietsen

30 September 2021

Coupure Rechts: meer groen, veilig fietsen

Coupure Rechts krijgt veilige fietspaden, meer groen en toegankelijke tramhaltes. Raadslid Sara Matthieu reageert in de gemeenteraad erg enthousiast: "Eindelijk maken we een eind aan de gevaarlijke kasseistenen en het rommelige uitzicht van de ooit zo fiere Coupure Rechts. De beschermde bomen zijn vandaag bedreigd doordat de geparkeerde wagens teveel druk op de wortels zetten. Nu pakken we dat aan." 

De toegankelijke tramhaltes, nieuwe voetpaden en een schitterend zwevend fietspad in twee richtingen zullen er een plezier van maken om je langs de Coupure te verplaatsen. Sara Matthieu: "De bomenrij behoort tot de oudste van Gent en is beschermd sinds 2013. Experts zeggen dat de bomen bedreigd worden door de druk van geparkeerde wagens. Daarom komen er groenstroken in de plaats want die geven meer ruimte om de bomen te laten groeien. Niet alleen buurtbewoners, alle Gentenaren willen dat het prachtige uitzicht van de Coupure behouden blijft, dus moeten we de bomen beschermen. Ook de tramchauffeurs zijn tevreden, want slecht geparkeerde auto's blokkeren er al te vaak de doorgang van onze trams."

"De bomenrij behoort tot de oudste van Gent en is beschermd" - Sara Matthieu, gemeenteraadslid

Volgens schepen Filip Watteeuw zullen de werken ongeveer een jaar duren: "Hiermee wordt eindelijk komaf gemaakt met de rommelige kasseien. We bewaren en beschermen de oude Gentse bomen en het historische karakter van de Coupure, zodat ook de volgende generaties ervan kunnen genieten."

 

Ook benieuwd naar hoe het er in de nabije toekomst uit zal zien? Bekijk de projectbeelden op deze pagina van Stad Gent.

 

 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.