03 jun 2021

Heraangelegd Drongenplein wint publieksprijs Publieke Ruimte

Het Drongenplein dat in 2018 officieel werd geopend heeft de publieksprijs Publieke Ruimte gewonnen. Met de heraanleg werd een ordinaire, stenige parking vlak voor de Abdij omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek met aandacht voor de historische elementen. Schepen Watteeuw is trots op deze prijs, gezien het hele traject toch wat voeten in de aarde had. 

Niet iedereen stond er immers om te springen. Zo gaven heel wat handelaars en omwonenden de parking niet graag op. Maar Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw gaf niet op.

"Ik ben blij dat we hebben doorgezet, samen met de bewoners, om dit plein zo'n straffe make-over te geven." - Filip Watteeuw, schepen van Publieke Ruimte

Participatietraject

Samen met de bewoners werd via open ontwerpateliers en klankbordgroepen een intensief participatietraject gelopen waarbij de bewoners de tekenpen konden vasthouden. "Als je mensen de tijd geeft om na te denken over de publieke ruimte, komen ze vanzelf bij een kwalitatief ontwerp uit," zegt schepen Watteeuw.

"Ik ben blij dat we hebben doorgezet, samen met de bewoners, om dit plein zo'n straffe make-over te geven. Dat we daar nu de publieksprijs Publieke Ruimte voor krijgen doet heel veel deugd."

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Cookies op groen.be

Groen gebruikt functionele en analytische cookies die noodzakelijk zijn om de website goed te laten functioneren. Deze cookies verwerken geen persoonsgegevens en hier is geen toestemming voor nodig.

Als je daarvoor toestemming geeft, maken we ook gebruik van marketingcookies. Die stellen ons in staat om de website beter af te stemmen op jouw voorkeuren.

Je kunt je instellingen altijd weer wijzigen op de pagina over de cookies.

Voorkeuren aanpassen
Alle cookies accepteren