Hafsa, het boek

08 Juni 2023

Hafsa, het boek

‘Hafsa’ is het verhaal van de niet evidente weg van de befaamde – volgens sommigen beruchte - Brugse Poort tot in het statige stadhuis van Gent.

5 juni 2023, een maandag, een doodgewone maandag waarop er toch iets heel speciaals gebeurde. Hafsa El-Bazioui stelde in samenwerking met Veerle Segers en uitgeverij Nanuq haar boek ‘Hafsa’ voor. Een verhaal over opgroeien in een gastarbeidersgezin. Over geboden kansen en genomen obstakels.

In aanwezigheid van vrienden, collega's en familie kregen we een blik achter de schermen van het maakproces. 

Nieuwjaarsbrief

Tot januari 2018 was Hafsa El-Bazioui een onbekende Gentenaar. Geboren en getogen in Gent, opgegroeid in de Brugse Poort en de Bloemekenswijk. Net dertig. Getrouwd. Kleine kinderen. Buitenshuiswerkende moeder. Sociaal.

Een verhaal over vooroordelen die niet iedereen onder ogen wil zien, maar ook en vooral een verhaal van hoop. Hoop die de zoektocht naar verbinding blijft voeden.

Met een groot hart voor de stad waar ze toen voor werkte. Onbekend tot ze in haar pen kroop voor de jaarlijkse zoektocht naar de mooiste Gentse nieuwjaarsbrief. En toen werd alles anders …

Het verhaal

In ‘Hafsa’ vertelt Gents schepen van Personeel, Jeugd, Facilitair Management en Internationale Solidariteit over haar jeugd en familie. Over gekoesterde herinneringen en pijnlijke littekens. Over steun waarvan je groeit en aanvallen die je adem doen stokken.

‘Hafsa’ is het verhaal van de niet evidente weg van de befaamde – volgens sommigen beruchte - Brugse Poort tot in het statige stadhuis van Gent. Een verhaal over vooroordelen die niet iedereen onder ogen wil zien, maar ook en vooral een verhaal van hoop. Hoop die de zoektocht naar verbinding blijft voeden.

Negenduust

"Al wa dak zeg is negenduust, al wa dak zie is negenduust, al wa dak doe is negenduust" rapt Fatih De Vos tijdens de boekvoorstelling, een stukje uit Hafsa haar favoriet lied van de rapper. Woorden die resoneren met wie de Gentse schepen is en waar ze precies voor staat.

 Het boek is verkrijgbaar via https://nanuq.be/product/hafsa/ en bij de boekhandel.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.