Hafsa El-Bazioui schepen van Jeugd

02 Juni 2022

Hafsa El-Bazioui schepen van Jeugd

Sinds 24 mei is Hafsa El-Bazioui ook schepen van Jeugd. Een thema dat haar erg nauw aan het hart ligt. Jongeren geven de stad van morgen vorm maar ook vandaag al zijn ze het kloppend hart van Gent.

"Ik heb veel goesting om met jongeren in gesprek te gaan, naar hen te luisteren en geïnspireerd te worden. Ik wil me collectief en politiek inzetten om de stem van de jongeren te vertegenwoordigen", zegt Hafsa El-Bazioui, schepen van Jeugd.

European Youth Capital 2024

Gent is een kindvriendelijke stad, onder meer dankzij het vele werk van Elke. En toch hebben we nog werk op de plank. Elk kind, elke jongere, elke student moet de kans krijgen deel te nemen aan de samenleving, om te wegen op het beleid, ze hebben recht op ruimte zowel fysiek als mentaal.

"Ik wil me collectief en politiek inzetten om de stem van de jongeren te vertegenwoordigen." - Hafsa El-Bazioui, schepen van Jeugd

Samen met hen en met alle diensten, kijken we uit naar European Youth Capital in 2024. Een jaar lang zetten we de jeugd centraal onder het motto Engage, Empower en Care

Elke dag, in elke beslissing, in elke stap moet de stem van jongeren ruimte krijgen. De toekomst is aan hen, het is aan ons om die veilig te stellen.

Enkele maanden geleden ging ik in gesprek met Yousra Llouh en Ma Zhuojing van Engage vzw, een maatschappelijk georiënteerde studentenvereniging in onze stad. Je hoort hen ook aan het woord hieronder.

 

 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.