Groene steden als inspiratie voor de toekomst van Europa

01 April 2022

Groene steden als inspiratie voor de toekomst van Europa

Raadslid en Europees Parlementslid Sara Matthieu nodigt op zaterdag 23 april de groene burgemeester van Boedapest en raadsleden uit Keulen, Londen en Gent uit voor een gesprek over een vooruitstrevend en transformerend stadsbeleid in groene steden in Europa. Onze groene Gentse schepen Tine Heyse schuift samen met Sara mee aan tafel, samen wisselen ze Gentse groene initiatieven uit, want Gent is één van de meest vooruitstrevende steden van België. 

Vooruitstrevende steden zijn zich bewust van de grote sociaal-ecologische uitdagingen en implementeren gedurfde alternatieven op gebieden als mobiliteit, voedsel en huisvesting. Samen ontwikkelen ze  van onderuit een positief verhaal voor de toekomst van Europa. In dit evenement brengen we groene stadspolitici samen om hun inspirerende verhalen te delen over hoe we steden tot een betere plek voor iedereen kunnen maken, binnen de grenzen van de planeet. Nadien is er tijd voor vragen vanuit het publiek. 

Samen met Oikos en GEF nodigen we jou uit op zaterdag 23 april in de Kruitfabriek in Vilvoorde. Het gesprek start om 14h00 , je kan je gratis inschrijven via deze link

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.