Groen Gent heeft een nieuw bestuur

30 November 2019

Groen Gent heeft een nieuw bestuur

(v.l.n.r.: Marie-Claire Nyatanyi, Sophie Vanonckelen, Lies Vanpeperstraete, Elise De Meulenaere - secretaris, Jeroen Van Lysebettens - voorzitter, Joris Rombaut. Luc Lammens was om medische redenen afwezig.) Op een druk bijgewoond congres kozen de leden van Groen Gent Jeroen Van Lysebettens (34) en Elise De Meulenaere (26) als nieuwe voorzitter en secretaris. De burgerlijk ingenieur uit de Stropwijk en de beleidsmedewerker uit Oostakker volgen Wouter Vanhove en Maaike Blancke op. Onder hun vleugels won Groen in Gent twee verkiezingen op rij en groeide de partij uit tot de grootste van de stad.

Jeroen en Elise hebben de ambitie om Groen Gent nog meer in te bedden in de Gentse wijken en het middenveld. Ze zijn van plan om de partij verder te versterken met een brede en diverse groep vrijwilligers, en om het Gentse Groene verhaal van een inclusieve, diverse en duurzame samenleving ver buiten de stadsgrenzen uit te dragen.

"Voor het uitbouwen van Groen Gent kijken we verder dan de grenzen van de partij: de Gentse politiek is van de Gentenaars, in de wijken en verenigingen.” - Jeroen en Elise

De nieuwe voorzitter en secretaris krijgen ook een nieuw partijbestuur achter zich om hen te ondersteunen in al die uitdagingen. Luc Lammens (55, Wondelgem), Marie-Claire Nyatanyi (55, Rabot), Joris Rombaut (41, Muide-Meulestede), Sophie Vanonckelen (36, Brugse Poort) en Lies Vanpeperstraete (45, Mariakerke) kregen het vertrouwen van de leden om – samen met Jeroen, Elise, de mandatarissen en de lokale groepen – de partij verder uit te bouwen.

Kersvers voorzitter en secretaris Jeroen en Elise: “Groen Gent is gegroeid van rebelse oppositiepartij naar creatieve bestuurspartij. We gaan ook de komende jaren voor baanbrekend beleid. Voor het uitbouwen van Groen Gent kijken we verder dan de grenzen van de partij: de Gentse politiek is van de Gentenaars, in de wijken en verenigingen.”