Gratis omstaandertrainingen voor leerlingen van start

19 Mei 2022

Gratis omstaandertrainingen voor leerlingen van start

Sinds eind vorig jaar organiseert de Stad Gent gratis omstaandertrainingen waarin deelnemers leren hoe ze gepast kunnen reageren op racisme, discriminatie en (seksuele) intimidatie. Na heel wat Gentenaars, stadsmedewerkers, horecapersoneel en leraars volgen nu ook leerlingen zo’n training op school.

Zwijgen of reageren? En hoe reageer je dan het best? In de omstaandertrainingen leren deelnemers hoe ze gepast kunnen reageren op racisme, discriminatie, intimidatie en haatspraak.

Leerlingen uit derde graad

Tegen de zomervakantie zullen al meer dan 1.500 Gentenaars zo'n gratis training van de Stad Gent gevolgd hebben. Niet alleen stadsmedewerkers, maar ook individuele Gentenaars, horecapersoneel, leraars en medewerkers van allerhande Gentse organisaties.

“Jongeren vragen zelf vaak hoe ze moeten reageren als ze getuige zijn van racisme, discriminatie of seksuele intimidatie. Onze omstaandertrainingen kunnen hen helpen en hen bevestigen." - Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs en Jeugd

Deze week gingen ook de eerste trainingen voor leerlingen uit de derde graad van start met twaalf trainingen in acht scholen.

Zelf ook training volgen?

“Jongeren vragen zelf vaak hoe ze moeten reageren als ze getuige zijn van racisme, discriminatie of seksuele intimidatie."

"Onze omstaandertrainingen kunnen hen helpen en hen bevestigen. Op die manier versterken we de weerbaarheid van onze leerlingen”, zegt Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs, Opvoeding, Outreachend Werk en Jeugd.

Gentenaars en Gentse organisaties die ook graag een omstaandertraining volgen, kunnen zich inschrijven via www.stad.gent/omstaandertraining.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.