Gratis kano in ruil voor emmertje drijfvuil

17 Juni 2021

Gratis kano in ruil voor emmertje drijfvuil

Het Houtdok is een schitterend stukje Gent. Bezoekers kunnen er deze zomer gratis een kano lenen als ze tijdens hun tocht een emmer drijfvuil uit het water vissen. DOKano en IVAGO zorgen voor het nodige materiaal. Zo koppelen we het nuttige aan het aangename. 

Positieve vibe voor proper water

Stad Gent en DOKano ontvingen een kleine 60.000 euro subsidies vanuit Mooimakers voor het project 'Samen voor een proper Houtdok'. Daarmee zal DOKano een tijdelijke uitleenpost bemannen aan het Houtdok en bezoekers sensibiliseren over de afvalproblematiek.

"Dit is een laagdrempelige en plezante manier om mensen te sensibiliseren over zwerfvuil in en rond onze waterlopen." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Openbare Netheid

Wie zelf aan de slag wil, kan er gratis een kano lenen. Als tegenprestatie engageer je je om minstens 1 emmer drijfvuil uit het water te vissen.

Afvalarme mindset

"Helaas belandt er veel te veel afval in het water", zegt schepen Bram Van Braeckevelt. "Die emmertjes zullen dus snel gevuld zijn. Dit is een laagdrempelige en plezante manier om mensen te sensibiliseren over zwerfvuil in en rond onze waterlopen."

Maarten Demeester van DOKano vult aan: "Wij nemen de mensen aan Houtdok mee in een positieve vibe, in een afval-arme mindset en motiveren hen om terug schoon water te krijgen - en dat ook te behouden."

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.