Gratis documentaire 'Ademloos'

05 Mei 2022

Gratis documentaire 'Ademloos'

Op woensdag 18 mei nodigt raadslid en Europees Parlementslid Sara Matthieu jou graag uit voor de documentaire 'Ademloos' in Cinema Palace in Brussel. Een reis naar het grootste asbeststort van India onthult een wereldwijde asbestindustrie die er bijvoorbeeld niet voor terugschrikt om de productie van deze Belgische documentaire te laten infiltreren door een spion.

Kapelle-op-den-Bos is het geboortedorp van filmmaker Daniel Lambo. Lambo's vader was arbeider en vakbondsman in de lokale Eternit-fabriek. Het bedrijf was ooit één van de grootste asbest producerende multinationals ter wereld.

Vandaag kennen we de gevolgen van asbest. En hoewel het voor velen een probleem uit het verleden is, blijkt de asbestproblematiek brandend actueel. Zijn zoektocht brengt hem naar de grootste asbestafvalstortplaats in India. Een aangrijpend verhaal over de strijd van individuen tegen een bloeiende asbestindustrie.

Introductie en nagesprek met Europarlementariërs

Voorafgaand aan de documentaire geeft Europees Parlementslid Nikolaj Villumsen een korte introductie over hoe het Parlement burgers en werknemers in de Europese Unie wil beschermen tegen asbest.  

Na de vertoning is er een nagesprek waarna je wordt uitgenodigd voor een borrel en een babbel. Sprekers zijn EP-lid Sara Matthieu (Groenen/EFA), EP-lid Nikolaj Villumsen (The Left) en Eric Jonckheere (ABEVA – vereniging van asbestslachtoffers). 

De film begint om 20 uur en duurt 75 minuten. Het nagesprek duurt maximaal 1 uur.

Gratis toegang - Reservatie 02/503.57.96 or [email protected]

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.