Graag snel nieuwe invulling van Citadelpark

24 Mei 2018

Graag snel nieuwe invulling van Citadelpark

Het Citadelpark is een iconisch park. Het heeft een grote historische waarde en huisvest het museum S.M.A.K., het ICC, het Kuipke,…  

Op de gemeenteraad werd een overeenkomst tussen Stad Gent en Toerisme Vlaanderen goedgekeurd. Deze overeenkomst laat onder meer toe dat de Stad Gent een erfgoedpremie kan aanvragen. Uiteraard is het een goeie zaak dat het vooruit gaat met het onroerend erfgoed in het Citadelpark. 

Bram Van Braeckevelt: Ontspannen, ravotten of genieten van de zeldzame fauna... Gentenaars snakken naar meer groen en minder beton. Laat het vooruit gaan voor méér park op de Citadel.

Maar het Citadelpark is meer, zo benadrukte raadslid Bram Van Braeckevelt in de gemeenteraad. Hij herhaalde zijn pleidooi om vooruit te gaan met de nieuwe invulling van het park. De natuurwaarde van het park is niet gering, er staan enkele oude en zeldzame bomen. Met zijn 15,3 hectare en centrale ligging heeft het bovendien potentieel om zijn troeven nog meer uit te spelen, maar vooral om als groene oase in het hart van Gent voor rust te zorgen. In februari kaartte Bram aan dat er massaal foutief geparkeerd werd in het park. Een teken aan de wand dat het Citadelpark een park hoort te zijn en... geen Citadelparking.

De verdere groene invulling van het park is niet eenvoudig, er moeten verschillende partners en overheden aan de slag. Maar Bram stelde dat het belangrijk is dat er weer een horde is genomen in dit dossier.