GEZOCHT: Vernieuwende circulaire ideeën

23 Februari 2023

GEZOCHT: Vernieuwende circulaire ideeën

Ben jij een circulaire ondernemer of broed je al even op een geweldig circulair idee? Dan is de wedstrijd Circuit Circulair misschien wel iets voor jou. Je projectidee indienen kan tot vrijdag 17 maart om 12 uur.

Elk projectidee dat bijdraagt aan de circulaire economie in Gent, hetzij door product- of procesinnovatie, hetzij door de realisatie van nieuwe technologieën, tools of business modellen komt in aanmerking.

Tien deelnemers maken kans op gratis professionele begeleiding om hun concept of idee uit te werken tot een concreet realiseerbaar project. Bovenop het begeleidingstraject investeert de Stad Gent nog eens 70.000 euro in de meest beloftevolle cases om het project ook effectief te realiseren in Gent.

“Gent is rijk aan ondernemers, verenigingen en enthousiaste burgers die afval beschouwen als grondstof, duurzame producten aanbieden, materialen delen en aanzetten tot consuminderen." - Tine Heyse, schepen van Klimaat

Tine Heyse, schepen van Klimaat: “Gent is rijk aan ondernemers, verenigingen en enthousiaste burgers die afval beschouwen als grondstof, duurzame producten aanbieden, materialen delen en aanzetten tot consuminderen."

"En dat is gunstig voor onze klimaatimpact! Daarom geven we vernieuwende circulaire ideeën een duwtje in de rug.”

Praktisch

Meer info en inschrijvingen: www.stad.gent/circuitcirculair

Deze circulaire initiatieven kregen steun in 2022: Straal, HITCH Concept en Circularwork.space.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.