Gezocht: peukentellers

16 September 2021

Gezocht: peukentellers

Een doorn in het oog. Dat zijn ze, die vieze peuken die nog teveel op de grond belanden. Elke peuk op de grond is er één te veel! Daarom lanceert schepen van Openbare Netheid Bram Van Braeckevelt binnenkort een actie die peuken in het vizier neemt. We roepen daarvoor ook jouw hulp in, én die van het Gents Milieufront.

GMF wordt ingeschakeld om het effect van de campagne te meten. Op meer dan dertig plekken in Gent gaan zij peuken tellen - en uiteraard ook opruimen. In totaal wordt er 6 keer gemeten en 7 keer opgeruimd op die verschillende locaties. 

Citizen science, dus. GMF schrijft ook een eindrapport over de resultaten. 

Jij kan Stad Gent en het GMF helpen door ook peuken te tellen en op te ruimen. Via deze link kan je je aanmelden om peuken te tellen op een hotspot. Je mag ook gewoon mailen naar [email protected].

"We kunnen ons eraan blijven ergeren, of we kunnen de handen in elkaar slaan en er iets aan doen. Hoog tijd om Gent samen peukenvrij te maken!" - Bram Van Braeckevelt, schepen van Openbare Netheid

 

De samenwerking met GMF maakt deel uit van een bredere campagne. Daarover later meer!

 

 

Foto: Vrijwilligers van het GMF tonen trots het resultaat van een eerdere peukenactie. ( copyright: GMF - Iris Verschaeve )

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.