Gezocht: de grootste barbecuetalenten van Gent

24 Februari 2022

Gezocht: de grootste barbecuetalenten van Gent

Noteer alvast in je agenda: zondag 8 mei. Dan organiseert Stad Gent de tweede editie van het klimaatfestival Gent Aan Zee. Een ideaal moment om Gentenaars kennis te laten maken met tal van initiatieven die werk maken van ‘Gent Klimaatstad’. Het festival gaat van start met de lekkerste en spannendste barbecuewedstrijd van het jaar: 'De Gouden Groentesaté'.

Passie voor grillen en groenten?

Barbecueën wordt op dit moment vooral geassocieerd met grote hoeveelheden vlees. Maar niet op het klimaatfestival! Met de Gentse Green Bowl, de lokale eiwitstrategie, willen we de verhouding plantaardige en dierlijke eiwitbronnen switchen.

“Ook al gaat het er op ons festival ontspannen aan toe, dat is de inhoud allerminst. Hittegolven worden steeds frequenter en intenser." - Tine Heyse, klimaatschepen

En dat kan ook op de barbecue. Tijdens de wedstrijd gaan we op zoek naar het duo dat het lekkerste groentegerecht kan maken. Verras jij de jury met je plantaardige creaties? Inschrijven kan op stad.gent/goudengroentesate!

Gent Aan Zee, het klimaatfestival

Het duurzaamste festival van Gent en omstreken strijkt opnieuw neer in De Bijloke. Heel wat initiatieven, partners en organisaties zetten alles op alles om van Gent een klimaatneutrale stad te maken.

Aan de hand van workshops , verhalen én een heerlijke keuken willen we ook Gentenaars inspireren om hun leven duurzamer te maken. Verschillende  thema’s komen aan bod: (ver)bouwen, voeding, circulaire economie, mobiliteit, groen en water. En ja hoor, een vleugje zomermuziek, kinderanimatie en hopelijk ook de zon zijn van de partij.

Inspiratiesessies

Tine Heyse, klimaatschepen: “Ook al gaat het er op ons festival ontspannen aan toe, dat is de inhoud allerminst. Hittegolven worden steeds frequenter en intenser. Landbouwers kreunen onder de klimaatveranderingen."

"Circulaire economie wint aan populariteit maar onze materialenvoetafdruk blijft hardnekkig stijgen. Daarom bieden we in aanloop naar het festival enkele inspiratiesessies aan.” Schrijf je in en ga in gesprek met experten.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.