Geveltuinbrigade wil 500 geveltuinen op anderhalf jaar planten

15 Maart 2018

Geveltuinbrigade wil 500 geveltuinen op anderhalf jaar planten

Afgelopen woensdag mocht Tine samen met de Geveltuinbrigade en Miet Maes, directrice van school De Mozaïek, symbolisch de eerste geveltuin planten. Nog 499 te gaan!

"De Geveltuinbrigade zorgt ervoor dat iedereen die wil nu een geveltuintje kan krijgen. We hopen dat de Gentenaren hier massaal op ingaan.” Tine Heyse, schepen van Milieu, Klimaat en Energie

De Geveltuinbrigade van het Gents MilieuFront en Refu-Interim is één van de 17 winnende projecten uit het Burgerbudget Gent.  Het wil op anderhalf jaar tijd 500 geveltuinen aanleggen. Er zijn immers heel wat mensen die wel zo’n geveltuintje willen, maar er zelf niet toe komen om het aan te leggen. Het planten gebeurt samen met vrijwilligers en vluchtelingen. De Geveltuinbrigade komt met een bakfiets vol compost, planten en werkmateriaal op simpel verzoek gratis een geveltuintje aanleggen voor alle Gentenaars. 

“Geveltuintjes vormen een belangrijke schakel om van Gent een klimaatrobuuste stad te maken. Ze zorgen voor verkoeling en houden regenwater vast. En natuurlijk verfraaien ze ook onze straten.  De Geveltuinbrigade zorgt ervoor dat iedereen die wil nu een geveltuintje kan krijgen. We hopen dat de Gentenaren hier massaal op ingaan.” Tine Heyse, schepen van Milieu, Klimaat en Energie

Het vergroenen van de stad is een essentieel principe van een klimaatrobuuste stad. Naast groen op macroschaal zoals de groenpolen, hoort daar ook groen op microschaal bij. Denk aan straatbomen en geveltuintjes.

Wil jij ook een geveltuin? Surf als de wiedeweerga naar https://www.gentsmilieufront.be/geveltuinbrigade