Gentse schoolverlaters ‘klaar voor take off’

10 Juli 2020

Gentse schoolverlaters ‘klaar voor take off’

Jaarlijks komen er ongeveer 7.000 schoolverlaters op de arbeidsmarkt in de Gentse regio. Een deel daarvan kan onmiddellijk aan de slag, maar de anderen schrijven zich in als werkzoekende bij de VDAB. Omwille van de economische impact van corona zal die laatste groep dit jaar groter zijn.

Extra ondersteuning in hun zoektocht naar werk deze zomer

Om hen beter te begeleiden in hun zoektocht naar werk opende schepen van Werk Bram Van Braeckevelt op 6 juli een pop-up in hartje Gent: “Ik hoor zeggen dat er na corona een verloren generatie afstudeert. Dat willen we niet laten gebeuren. De zoektocht naar een job is altijd spannend. De prognoses voor de arbeidsmarkt zien er na corona niet bepaald rooskleurig uit. Daarom willen we er alles aan doen om de schoolverlaters zo goed mogelijk op weg te zetten. Samen met verschillende actoren in Gent bouwen we aan perspectief.”

“Ik hoor zeggen dat er na corona een verloren generatie afstudeert. Dat willen we niet laten gebeuren." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk

Schoolverlaters, met of zonder diploma, uit het secundair, hoger of universitair onderwijs kunnen elke weekdag in de pop-up terecht vanaf 6 juli tot eind oktober. Consulenten van Dienst Werk en VDAB staan er klaar om hen te ondersteunen bij hun inschrijving als werkzoekende. Maar ze vinden er ook concrete tips, begeleiding, workshops en infosessies. Schoolverlaters vinden er informatie over de arbeidsmarkt of de sociale zekerheid, tips over (digitaal) solliciteren, hulp bij het opstellen van een cv of motivatiebrief ...

Geen afspraak nodig

Een afspraak maken kan maar hoeft niet want 'Klaar voor take-off’ is ook bereikbaar via Whatsapp voor vragen of om een afspraak te maken. Het programma van de workshops en infosessies is terug te vinden in de pop-up zelf en wordt binnenkort ook gepubliceerd op de website van Stad Gent.

Bekijk hier de reportage uit het VRT-journaal over 'Klaar voor take-off'.