Gentse Meldingsapp nu ook voor achtergelaten fietsen!

04 Februari 2020

Gentse Meldingsapp nu ook voor achtergelaten fietsen!

Steeds meer Gentenaars verplaatsen zich met de fiets. Om deze trend te kunnen volgen plaatste de Stad vorig jaar nog 30.000 nieuwe fietsparkeerplaatsen. Tegelijk binden we ook de strijd aan tegen achtergelaten fietsen. Met de Gentse Meldingsapp kon je al makkelijk sluikstorten melden en vanaf nu ook achtergelaten fietsen.

“Via de app kan de Fietsambassade achtergelaten fietsen sneller lokaliseren en verwijderen. Zo kunnen fietsers hun fiets makkelijker stallen. Hoe hoger het comfort, hoe meer er wordt gefietst.” - Filip Watteeuw

Via de app help je de Fietsambassade in hun strijd tegen achtergelaten fietsen. In 2019 haalde de Fietsambassade 4.298 achtergelaten fietsen op. Sommige worden aan de kant van de weg achtergelaten, anderen blijven achter in een fietsenstalling. Daar nemen ze dan de plaats in van iemand die zijn fiets veilig wil stallen.

“Dankzij de app kan de Fietsambassade achtergelaten fietsen sneller lokaliseren en verwijderen. Zo kunnen fietsers hun fiets makkelijker stallen. Hoe hoger het comfort, hoe meer er wordt gefietst”, licht Filip Watteeuw toe.

Wat na je melding?

De meldingen van achtergelaten fietsen komen bij de Fietsambassade terecht. Als het om een weesfiets gaat, zal de fiets gelabeld worden. Staat de fiets er na 3 weken nog altijd, dan wordt die opgehaald. Fietswrakken worden onmiddellijk meegenomen en verdwijnen uit het straatbeeld.

Help in drie snelle stappen!

  1. Meld een sluikstort of een achtergelaten fiets.
  2. Geef het adres mee of gebruik de locatie van je smartphone.
  3. Voeg extra details toe over de locatie en het probleem zodat de Fietsenambassade of Ivago snel aan de slag kan.

Ga mee aan de slag en download de app uit de Play Store (Android) of App store (Iphone)!

Heb je geen smartphone? Dan kan je steeds sluikstort melden via het online meldingsformulier en achtergelaten fietsen via de Fietsambassade.