Gentse lage-emissiezone. Met een gloednieuwe online tool kan je nu je wagen controleren.

27 September 2019

Gentse lage-emissiezone. Met een gloednieuwe online tool kan je nu je wagen controleren.

Nog iets meer dan 3 maanden en dan voert Gent een lage-emissiezone in. De meest vervuilende wagens mogen vanaf dan de binnenstad niet meer in. Zo maken we verder werk van een betere luchtkwaliteit. Wil je weten of jouw voertuig vanaf 1 januari 2020 de Gentse LEZ binnen mag of niet, gebruik dan de nieuwe webtool op www.lez2020.gent. Door simpelweg je nummerplaat en de datum van eerste inschrijving in te geven, weet je meteen of jouw voertuig nog binnen mag.

Schepen Tine Heyse: "Heel wat inwoners, bedrijven of organisaties hebben recht op een vrijstelling of tijdelijke toelating voor hun voertuig. We raden iedereen aan om hun voertuig vooraf te controleren via de webtool en zich, indien nodig, in orde te stellen. Zo vermijden we onnodige drukte tijdens de maanden december en januari."

De invoering van de Gentse LEZ gaat gepaard met een uitgebreid pakket aan sociaal begeleidende ondersteuningsmaatregelen. Hier vind je een overzicht van alle mogelijke premies, waaronder een slooppremie, die Stad Gent voorziet.