Gentse humanitaire hulp voor Gaza

21 Mei 2021

Gentse humanitaire hulp voor Gaza

Op vraag van burgerinitiatief 'Een Hart voor Palestina' maakt Stad Gent middelen vrij voor humanitaire steun aan de slachtoffers van het geweld tussen Israël en Palestina. "Als stad hebben we een budget voor noodhulp en we zullen hiervan zo snel mogelijk 10.000 euro inzetten voor de slachtoffers in de Gazastrook," zegt Tine Heyse, schepen van Internationale Solidariteit.

De voorbije dagen laaide het geweld in Israël en Palestina op, zonder onderscheid tussen burgerdoelwitten en militaire doelwitten.

"Als stad hebben we een budget voor noodhulp en we zullen hiervan zo snel mogelijk 10.000 euro inzetten voor de slachtoffers in de Gazastrook." - Tine Heyse, schepen van Internationale Solidariteit

Er vielen veel – vooral Palestijnse – burgerslachtoffers, waaronder heel wat kinderen. De mensenrechten werden op een ernstige manier geschonden. Het college van burgemeester en schepenen betuigt zijn solidariteit met alle slachtoffers van het geweld, veroordeelt de aanvallen op burgers en burgerdoelwitten en roept op om de mensenrechten en het internationaal recht te respecteren.

Het conflict veroorzaakt niet alleen onmenselijk veel lijden, de Palestijnen hebben ook amper toegang tot levensmiddelen, medicijnen en zelfs water. De Stad Gent maakt daarom 10.000 euro vrij voor humanitaire steun, en vraagt bovendien de humanitaire toegang tot iedereen die getroffen is door het geweld steeds te vrijwaren.

 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.