Gentse Feesten '22: waar staan we nu?

10 Februari 2022

Gentse Feesten '22: waar staan we nu?

De Gentse Feesten-koorts stijgt, zoveel is duidelijk. Kersvers feestenschepen Bram Van Braeckevelt lanceerde al een eerste subsidie voor de kleinere sociale en culturele evenementen tijdens de Feesten. En Trefpunt riep het stadsbestuur op om een dag extra Feesten te organiseren.

Gaan de Gentse Feesten door?

"Als het van mij afhangt zeker wel", zegt Bram. "Maar we moeten de regels van bovenaf volgen, en weten niet wat corona nog zal doen. De beslissing zal ten vroegste in april vallen. De voorbereidingen lopen wel al."

"Als we mogen feesten, zullen we er meer dan klaar voor zijn!" - Bram Van Braeckevelt, feestenburgemeester 

+1 dag ?

De nachtburgemeester heeft er duidelijk ook zin in. Met een actie aan Trefpunt riep hij Bram op om een extra dag feesten te organiseren. Zo zou de ‘Dag van de lege portemonnees’ een tijdelijke terugkeer maken.

Bram is niet principieel tegen: "Als we zo'n extra dag georganiseerd krijgen … dan vind ik dat we dat verdiend hebben dit jaar."

Evenwicht

Toch ligt er nog wat huiswerk op de plank vooraleer de beslissing kan vallen. "Er zal eerst nog veel uitgezocht moeten worden."

"Met de pleinorganisatoren, met stadsdiensten, met IVAGO, met de politie … en, zeer belangrijk, ik wil zeker ook nog luisteren naar de Gentenaars die in de feestenzone wonen. Als dat allemaal in de plooi valt? Dan gaan we ervoor!"

Het is duidelijk: de voorbereidingen lopen. Er wordt hard doorgewerkt, hoopvol en vooral met heel veel goesting.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.