Gentse Feesten 2018: nog meer aandacht voor fietsers en bewoners

13 Juli 2018

Gentse Feesten 2018: nog meer aandacht voor fietsers en bewoners

Dit jaar worden er nog meer parkeerplaatsen in het centrum voorbehouden voor bewoners, mogen bewoners langer de feestenzone in- en uitrijden en komen er terug duizenden extra fietsenstallingen.

Dit jaar worden er nog meer parkeerplaatsen in het centrum voorbehouden voor bewoners, mogen bewoners langer de feestenzone in- en uitrijden en komen er opnieuw duizenden extra fietsenstallingen.

Al jarenlang worden tijdens de Gentse Feesten extra inspanningen gedaan om de mobiliteit in goede banen te leiden. Bezoekers worden gestimuleerd om met de fiets te komen of gebruik te maken van één van de vele P+R’s in combinatie met de tram of de Feestenbussen.

“En dit jaar doen we daar nog een schepje bovenop,” zegt schepen Filip Watteeuw. “Er komen nog extra voorbehouden bewonersplaatsen bij, in totaal goed voor 1.740 gereserveerde parkeerplaatsen. Met hun bewonersvergunning mogen centrumbewoners daar overal parkeren en bezoekers niet. Dat wordt duidelijk aangegeven met extra borden in 4 talen. Bovendien mogen bewoners vanaf dit jaar een uurtje langer door de feestenzone rijden: tot 13u00 in plaats van tot 12u00. Zo verbeteren we opnieuw de bereikbaarheid voor bewoners, ook tijdens de Gentse Feesten.”

 

Ook de inspanningen voor de fietsers worden verdergezet. Voor deze editie van de Gentse Feesten installeert de Fietsambassade een recordaantal van 4.677 extra fietsenstallingen. In 2012 waren dat er nog maar 2.000.