Gentsche Gruute Kuis breekt records

04 April 2019

Gentsche Gruute Kuis breekt records

Wat krijg je als je 3.400 vrijwilligers, gewapend met zak en grijptang, op pad stuurt? Niet meer dan 8 ton ingezameld afval! Met ook meer dan 150 geregistreerde acties, was dit een recordeditie van de Gentsche Gruute Kuis.

"Het signaal van al deze mensen is duidelijk: we willen met z’n allen propere en afvalarme straten." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Openbare Netheid

Schepen van Openbare Netheid Van Braeckevelt ging aan de slag in de Gentbrugse Meersen, maar ook in Ekkergem. Daar werden de sigarettenpeuken apart ingezameld, op initiatief van de bewonersgroep ‘Ekkergem aan zee’. Het resultaat was zoals verwacht: een onthutsende hoeveelheid peuken! Daarnaast ook veel snoeppapiertjes, flesjes en blikjes.

Bram: "Het signaal van al deze mensen is duidelijk: we willen met z’n allen propere en afvalarme straten. Iedereen hier zette daar vandaag mee de schouders onder. Het is hoog tijd dat ook de Vlaamse Regering over de brug komt, en statiegeld op plastic flessen en blikjes invoert"

Bram bedankte alle vrijwilligers en ook IVAGO. Zij organiseerden de actie, maar beloonden alle deelnemers ook met een aperitief of vier-uurtje.

Filmpje: https://vimeo.com/327670892