Gentenaars vissen 230 kg afval uit Leie en Schelde

27 Augustus 2020

Gentenaars vissen 230 kg afval uit Leie en Schelde

Schepen Bram Van Braeckevelt gaf vorig weekend de aftrap van de Clean It Up CUP. Niet minder dan 18 ploegen haalden zo'n 230 kilogram afval uit Leie en Schelde vanuit een kano. Een geweldig initiatief van Dokano en CUP Gent, met steun van Decathlon en IVAGO, om de Gentse wateren mee proper te houden. 

De natuur is geen vuilnisbak

Het afval in onze rivieren belandt finaal in onze zeeën en oceanen. Met alle problemen die plastics en ander afval daar veroorzaken tot gevolg. De natuur en de zee mogen geen vuilnisbak zijn. Gelukkig staan we niet alleen met dat standpunt. Steeds meer mensen steken zelf mee de handen uit de mouwen voor een proper Gent. In onze wijken en parken, maar ook op onze waterlopen. "Ik ben daar zeer blij en dankbaar voor", zegt Bram Van Braeckevelt, die de wedstrijd op gang mocht schieten. "Zulke initiatieven zullen wij vanuit Stad Gent en IVAGO ook in de toekomst blijven ondersteunen." 

Van Gent naar...? 

Bram riep op om ook in andere steden dit soort initiatieven te nemen. "Gent zet de toon. Maar laat het startschot van vandaag weerklinken tot in Brugge, Antwerpen, Leuven, Kortrijk ... al onze steden zijn gebaat bij proper water."

Vangst van de dag

Met de peddels en grijpstokken in de aanslag werd er niet minder dan 230 kilogram afval opgevist. En de vangst van de dag? Die mocht de burgemeester kiezen. Niet geheel toevallig werd dat een opgeviste beha. Helemaal in het thema van de Clean It Up CUP. (knipoog)