Gentenaars denken na over het 'toerisme van de toekomst'

08 Februari 2024

Gentenaars denken na over het 'toerisme van de toekomst'

Er was een bevestiging dat we op het goede spoor zitten met ons toeristisch beleid dat focust op Gentenaren en pyjamatoeristen. 

Toerisme heeft een impact op het leven van vele Gentse inwoners. Bij het opmaken van de beleidsnota in 2019 initieerde schepen Bram Van Braeckevelt dan ook het debat met Gentenaren en Gentse toerismeprofessionals. De eerste participatieronde zorgde ervoor dat leefbaarheid een van de pijlers van het Gentse toeristische beleid werd. 

Sindsdien zijn er op regelmatige basis participatiemomenten. In de eerste plaats met toerismeprofessionals via de ambassadeurswerking. Daarnaast ook met de inwoners. 

Evenwichtsoefening met inwoners

Begin deze week dachten een zestigtal Gentenaren na over het 'toerisme van de toekomst'. Welke maatregelen of ingrepen zijn er nodig om een stad met toeristen te blijven, en niet te kantelen naar een toeristenstad?

"Participatiemomenten geven de kans aan inwoners om vragen te stellen en voorstellen te doen. Als beleidsmaker zijn deze gesprekken en inzichten heel erg waardevol." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Toerisme

Het initiatief werd ook deze keer weer warm onthaald, en was een bevestiging dat we op het goede spoor zitten met ons toeristisch beleid, dat focust op Gentenaren en pyjamatoeristen. 

"Participatiemomenten geven de kans aan inwoners om vragen te stellen en voorstellen te doen. Als beleidsmaker zijn deze gesprekken en inzichten heel erg waardevol", zegt Bram Van Braeckevelt, schepen van Toerisme.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.