Gent wil valpartijen bij glad weer vermijden

22 December 2022

Gent wil valpartijen bij glad weer vermijden

De voorbije week gingen veel Gentenaren onderuit op de gladde Gentse straten. De eerste ijzel van dit seizoen maakte onze wegen spekglad, en dat is ook raadslid Sara Matthieu niet ontgaan. Vooral op bruggen en plaatsen waar de wind goed kan gieren zag Sara fietsers onderuit gaan, daarom vroeg ze schepen voor Mobiliteit Filip Watteeuw wat de Stad doet om fietsers te beschermen tegen gladde wegen. Volgens schepen Watteeuw strooit de Stad preventief zout, maar denkt men ook aan bakken waarmee de Gentenaar zélf kan strooien.

Volgens schepen Filip Watteeuw activeerde de Stad vorige week fase twee van het sneeuw- en ijzelbestrijdingsplan: "Preventief strooien op bruggen, fietspaden, wegen en pleinen is de eerste stap. We denken er daarnaast aan via BE-alert een waarschuwing uit te sturen wanneer de straten er gevaarlijk glad bij liggen."

"Preventief strooien op bruggen, fietspaden, wegen en pleinen is de eerste stap. Ook ruwere wegmarkeringen moeten valpartijen over een glad wegdek vermijden." - Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit

"Ook ruwere wegmarkeringen moeten valpartijen over een glad wegdek vermijden. Tot slot onderzoeken we of de Stad aan bruggen en andere gevaarlijke punten bakken kan neerzetten met zout of zand erin."

Alles uit de kast voor veiligheid

"Bij extreme situaties kunnen Gentenaren dan zélf bijstrooien als blijkt dat dat nodig is. De Stad wil in de eerste plaats zelf voldoende strooien, maar in extreme omstandigheden kan bijstrooien door de Gentenaren de veiligheid verbeteren."

Sara is tevreden dat de Stad veiligheid van fietsers vooropstelt: "Gent is een echte fietsstad en we willen fietsen altijd aanmoedigen. Het is daarom logisch dat we alles uit de kast halen om veiligheid van fietsers maximaal te waarborgen."

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? 
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het nieuws van en over Filip? 
Schrijf je dan in op de persoonlijke nieuwsbrief van Filip.