Democratie 3.0: Gent voor en door Gentenaars

Sep
05
05 September 2018 / 08:00 PM tot 10:00 PM
Democratie 3.0: Gent voor en door Gentenaars

Location

Campagnesecretariaat Groen Gent
Zuidstationstraat 3
c
Gent 9000
Belgium
Google map and directions

“Gent is wat we delen” is niet toevallig de titel van ons programma waarmee we naar de verkiezingen trekken. Voor Groen is het al langer duidelijk dat de ‘burger’ mee vorm willen geven aan de samenleving.


Gent zijn de voorbije jaren vele nieuwe initiatieven ontstaan. Voor een duurzame samenleving blijft een sterke overheid nodig, maar we moeten op zoek naar een nieuw evenwicht tussen overheid, burgers en de markt.

We willen trekker zijn van een stadsbestuur dat transparant en deugdelijk bestuur voorstaat, basisdienstverlening garandeert en allerhande burgerinitiatieven ruimte geeft mee aan onze stad te bouwen. Van een bestuur dat nieuwe manieren zoekt om de burger actief te betrekken bij het beleid ook mensen uit kwetsbare groepen. Daarom geven we in onze programma hier expliciete aandacht aan. Bram Van Braeckevelt en Tine de Moor gaan met jullie in gesprek, over onze plannen en jouw dromen. Met haar jarenlange ervaring als coördinator van Samenlevingsopbouw brengt Lut Vael haar inzichten en visie mee aan tafel. Uittredend Groen-gemeenteraadslid Dirk Holemans pleit al jaren in onze Gentse gemeenteraad voor nieuwe vormen van democratie, hij zal jullie inleiden in het onderwerp.

Wil je graag hierover een avond met ons in gesprek gaan? Dat kan!

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.